Захід

Віднайти старовинні рецепти, сформувати реєстр страв, осучаснити, не втративши автентичності, та створити впізнаваний бренд Подільської кухні. Така мета робочої групи представників влади, науковців, рестораторів і представників провідних закладів ресторанного бізнесу Хмельниччини, що працюють в нішах «автентична гастрономія» та «регіональна кухня Поділля».

На сьогоднішній першій нараді вже дізнались про особливості локальних страв, особливості розвитку туризму в регіоні. Попереду – масштабна робота, яка потребуватиме кропітких досліджень в співпраці з істориками, краєзнавцями та носіями кулінарних традицій Поділля. Адже втілення цього проєкту стане не лише вагомим внеском у збереження нашої культури, але й потужним стимулом для туристичної привабливості й економічного розвитку регіону.

© 2022 Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія
29013, м.Хмельницький, вул.Проскурівського підпілля, 139
(0382) 79-53-55