Блоґ biblio

«Лунай, величне наше слово!»

До Дня української писемності та мови 3 листопада в читальному залі  бібліотеки відбулася літературна година «Лунай, величне наше слово!» На зустріч із студентами факультету дошкільної освіти та психології ДО-22 (куратор Заворотна Н.А.) до бібліотеки завітали  письменники рідного краю: Віталій Міхалевський – поет, голова Хмельницького обласного об’єднання товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка; Степан Шкапій – письменник-гуморист. Захід був підготовлений і проведений працівниками бібліотеки.

Презентація першої збірки молодої поетеси Вікторії Оліщук «восьме відчуття»

14 вересня студенти факультету початкової освіти та філології групи ПО-32 із куратором Ацегейдою І.П. та директором бібліотеки ХГПА Дитинник Л.В.  відвідали презентацію першої збірки молодої поетеси Вікторії Оліщук «восьме відчуття» в обласному  літературному  музеї.  

Голос роду

14 вересня в ХОУНБ відбулася творча зустріч та авторська презентація літературно-художнього видання Надії Пукас "Голос роду". Це збірка оповідань та есеїв, де читач знайде для себе ліки від душевного болю та подвоїть радість від дотику рідної руки.

«Вічно живи, Україно!»

До 31 річниці Дня незалежності України в  бібліотеці  ХГПА організована розгорнута книжкова виставка «ВІЧНО ЖИВИ, УКРАЇНО!». Пропонуємо ознайомитися з деякими експонатами виставки. Нинішній рік позначений особливо важкими випробуваннями.  Ще   ніколи досі це свято не було для нас таким значущим. Сьогодні справжня незалежність і майбутнє нашої держави гартується на лінії зіткнення з ворогом. Найкращі сини і дочки зі зброєю в руках, жертвуючи своїм життям, дають  можливість кожному із нас зустрічати світанки на своїй землі. Наш вибір – свобода та незалежність, єдність та цілісність держави, згуртованість та патріотизм, розбудова та зміцнення розвинутої європейської країни. З Днем незалежності! Слава Україні! Слава Збройним силам Українни!

            Охочих переглянути матеріали виставки запрошуємо до читального залу бібліотеки.  Читачам буде цікаво дізнатися про погляди на історію нашої країни видатних вчених, істориків, мандрівників минулого, уявити себе в ролі студентів початку XX ст., читаючи підручники того часу.

Наш прапор

Небеса блакитні сяють з глибини,

а пшеничні й житні мерехтять лани.

Образ цей не зблідне, хоч минуть жнива,

 це знамено рідне злото й синява.

Прапор наш, як літо, в сонці майорить 

по долині жито, по горі блакить.

 Дмитро Павличко

        23 серпня 2004 р. було офіційно встановлене державне свято – День державного прапора України.

БІБЛІОТЕКА — МІСТ У СВІТ ЗНАНЬ

Вітаємо вас зі вступом до Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії!

Бажаємо вам яскравих студентських років та великого професійного майбутнього!

 

    Бібліотека Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії запрошує першокурсників:

  • отримати комплект підручників для навчання згідно графіків видачі літератури;
  • відвідати бібліотечно-бібліографічні заняття «Основи інформаційної культури» та ознайомитися з методикою пошуку інформації;
  • здійснити оглядову екскурсію по бібліотеці « Бібліотека ХГПА — світ нових можливостей».

 

    До ваших послуг — читальні зали, абонемент навчальної, наукової та художньої літератури;

    Wеb-сайт бібліотеки http:/biblio.kgpa.km.ua/ надає можливість доступу до електронних ресурсів цілодобово.

    До ваших послуг — віртуальна довідкова служба, через яку ви можете отримати відповіді на різноманітні інформаційні запити.

 

    Успіхів Вам на шляху до Знань, дорогі першокурсники!!!

 

Шановні користувачі бібліотеки Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії

Запрошуємо відвідати наш сайт: http://biblio.kgpa.km.ua/, де Ви можете:

  • дізнатися про нас та наших партнерів;
  • знайти список періодичних видань, які наявні в читальному залі;
  • ознайомитися з новинами бібліотеки;
  • скористатися вебліографією (інтернет-адреси повнотекстових підручників);
  • почитати нашу електронну «Е-газету»;
  • ознайомитися з інформаційними ресурсами бібліотеки;
  • дізнатися про нашу видавничу діяльність;
  • поставити нам запитання, надіславши лист-запит на електронну адресу (замовити бібліографічну довідку).

 

Адреса сайту: http://biblio.kgpa.km.ua/

Також запрошуємо Вас вподобати нашу сторінку у Facebook:https://www.facebook.com/biblio.kgpa/

Безкоштовний доступ до платформи Research4Life


   Українським науковцям до кінця 2022 року надано безкоштовний доступ до повнотекстових електронних ресурсів, які доступні в межах проєкту Research4Life, про це йдеться в офіційній заяві на сайті Research4Life.

   Перелік доступних ресурсів суттєво розширено, більш ніж 15 видавців додатково відкрили електронні колекції книг і журналів для користувачів з України, зокрема, надано доступ до ресурсів таких великих видавництв:

   

   • Elsevier;
   • Springer Nature;
   • John Wiley & Sons;
   • Taylor & Francis;
   • Emerald;
   • Sage Publications;
   • Oxford University Press;
   • Cambridge University Press;
   • IOP Publishing та інші.

   Наразі майже 75 тис. книг, понад 12,5 тис. журналів і бази даних доступні для фахівців закладів вищої освіти та наукових установ України.

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ОСНОВНИЙ ЗАКОН ДЕРЖАВИ

Під такою назвою в бібліотеці Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії відкрилася ілюстративно-книжкова виставка до Дня Конституції України.

День Конститу́ції Украї́ни — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України у 1996 р. День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції:

Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом — Днем Конституції України.

Дарування книг у бібліотеку

Дарування книг у бібліотеку, у вік інформаційних технологій, це більше, ніж товар в матеріальному вираженні цього слова. Сам акт дарування в практиці  бібліотечного співпраці – це передача духовної естафетної палички  особистостей.  Це давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду. Дарунки книг у бібліотеку – це рух душі, безкорисна щедрість та добра воля дарувальника. А факт надходження дарів у бібліотеку – це показник престижу бібліотеки, її місця у суспільному житті. Колектив бібліотеки ХГПА щиро вдячні Петру Івановичу Малішу, голові обласної організації Національної спілки письменників України, письменнику-документалісту, журналісту, лауреату обласної премії імені Дмитра Прилюка  за книги подаровані бібліотеці ХГПА.

© 2022 Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія
29013, м.Хмельницький, вул.Проскурівського підпілля, 139
(0382) 79-53-55