- Новини
- Структура
- Підрозділи
- Наукова робота
- Науковий відділ
- Новини
- Конференції
- Аспірантура та докторантура
- Наукове товариство
- Фахове видання
- Вчена рада
- Наукова співпраця
- Наукові школи
- Спеціалізовані вчені ради
- Спеціалізовані вчені ради PhD
- 2023-2024 рік
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.010
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.011
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.012
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.013
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.014
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.015
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.016
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.017
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.018
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.019
- 2021 рік
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.001
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.002
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.003
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.004
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.005
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.006
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.007
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.008
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.009
- Нормативно-правова база
- 2023-2024 рік
- Cпеціалізована вчена рада Д 70.145.01
- Спеціалізовані вчені ради PhD
- Стажування за кордоном
- Підвищення кваліфікації
- Відкритий доступ до міжнародних журналів
- Академічна доброчесність
- Виховна робота
- Навчальна робота
- Психологічна служба
- Міжнародна діяльність
- Охорона праці
- Студентська рада
- Бібліотека
- Центр кар'єри, працевлаштування та профорієнтації
- Проекти
- Профспілка
- Рішення вченої ради
- Забезпечення якості вищої освіти
- Співпраця з ЗВО України та зарубіжжя
- Наукова робота
- Факультети
- Студенту
- AБІТУРІЄНТУ ↓
- Про приймальну комісію
- Контакти приймальної комісії
- Правила прийому
- Строки прийому документів – 2023 рік
- Вартість навчання – 2023 рік
- Регіональне замовлення
- Перелік документів для вступу
- Реєстрація на ЄВІ / ЄФВВ
- Мотиваційний лист
- Перелік спеціальностей
- Програми співбесід, фахових вступних випробувань, творчих конкурсів – 2023 рік
- Рейтингові списки вступників
- Списки рекомендованих до зарахування
- Накази про зарахування
- Вступ за ваучером
- Особливі умови вступу
- Публічна інформація
- Контакти
Презентація світового кафе «Смакуємо національні страви»
Смачним кулінарним маршрутом навколо світу мандрували студенти факультету початкової освіти та філології у рамках відзначення другого дня «Філолога» Тижня факультету. Запрошені гості мали змогу спокуситися на вогняну кухню Грузії, традиційну України, таємничу Японії, вишукану Франції, вітамінізовану Греції, фастфудівську Америку.
І це лише початок подорожі, смачних зупинок було значно більше. Конкурсанти мали відповідно до загальної теми створити і презентувати свої міні-ресторани, розробити концепцію, стиль країни, представити команду, а також приготувати, сервірувати та представити страви обраної національної кухні – закуски, другі страви, десерти і напої.
Усі кулінарні пошуки оцінювало компетентне журі, яке відзначило представлені презентації у наступних номінаціях: «Кулінарний шедевр», «Вишукана презентація», «Оригінальний рецепт», «Щедрий Смак», «Кльова страва», «Корисно, смачно, гарно!», «Ф’южн кухня», «Wellness-стиль».
Завдання перед журі постало дуже складне – учасники конкурсу підготувалися надзвичайно добре – вони не просто скористалися рецептами страв національних кухонь, але проштудіювали велику кількість відповідної літератури, і в результаті змогли відчути й відтворити справжні куточки України, Росії, Грузії, Греції, Франції, Італії, США, Японії, тонко передати звичаї й настрої країн, продумали до найменших дрібниць інтер’єри, ритуали зустрічі гостей і, звичайно, продемонстрували навички приготування й оформлення страв, сервірування столу, подання й презентація страв відвідувачам Світового кафе. У кожної команди знайшовся свій секрет гостинності, своя родзинка.