- Новини
- Структура
- Підрозділи
- Наукова робота
- Науковий відділ
- Новини
- Конференції
- Аспірантура та докторантура
- Наукове товариство
- Фахове видання
- Вчена рада
- Наукова співпраця
- Наукові школи
- Спеціалізовані вчені ради
- Спеціалізовані вчені ради PhD
- 2023-2024 рік
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.010
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.011
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.012
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.013
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.014
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.015
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.016
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.017
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.018
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.019
- 2021 рік
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.001
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.002
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.003
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.004
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.005
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.006
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.007
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.008
- Спеціалізована вчена рада ДФ 70.145.009
- Нормативно-правова база
- 2023-2024 рік
- Cпеціалізована вчена рада Д 70.145.01
- Спеціалізовані вчені ради PhD
- Стажування за кордоном
- Підвищення кваліфікації
- Відкритий доступ до міжнародних журналів
- Академічна доброчесність
- Виховна робота
- Навчальна робота
- Психологічна служба
- Міжнародна діяльність
- Охорона праці
- Студентська рада
- Бібліотека
- Центр кар'єри, працевлаштування та профорієнтації
- Проекти
- Профспілка
- Рішення вченої ради
- Забезпечення якості вищої освіти
- Співпраця з ЗВО України та зарубіжжя
- Наукова робота
- Факультети
- Студенту
- AБІТУРІЄНТУ ↓
- Про приймальну комісію
- Контакти приймальної комісії
- Правила прийому
- Строки прийому документів – 2023 рік
- Вартість навчання – 2023 рік
- Регіональне замовлення
- Перелік документів для вступу
- Реєстрація на ЄВІ / ЄФВВ
- Мотиваційний лист
- Перелік спеціальностей
- Програми співбесід, фахових вступних випробувань, творчих конкурсів – 2023 рік
- Рейтингові списки вступників
- Списки рекомендованих до зарахування
- Накази про зарахування
- Вступ за ваучером
- Особливі умови вступу
- Публічна інформація
- Контакти
Як у ХГПА ярмаркували
Традиційно 25 січня – Тетянин день – широко святкує студентство. Для всієї студентської братії це чудова нагода відволіктися від навчання і поринути у веселощі, радісні святкування і пустощі. Неофіційним студентським святом цей день став ще у середині ХІХ сторіччя, тим більш, що у цей час закінчувалися іспити і з нього починалися студентські канікули, власне це і відзначали студенти. У ті часи святкові дійства проходили дуже урочисто — з врученням нагород, проголошенням промов і обов’язковим молебнем у церкві.
То ж, незважаючи на те, що історія свята сягає своїм корінням у давні часи, традиція відзначати цей день живе і понині. Студентська братія, яка влаштовувала пишні гуляння понад сто років тому, так само і у ХХІ сторіччі гучно і весело відзначає свято молодості, прагнення до знань, завзяття і оптимізму.
25 січня 2010 року у нашому закладі святкували день студента – Тетянин день – широкомасштабно, весело, смачно. Чому смачно! Бо стільки дивовижних, оригінальних та запашних українських наїдків-делікатесів у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії давно не бачили.
Ярмарок "Добре, бо українське", або "Нагодуймо студентство" проводився в їдальні академії (організатор – Маховська С.В., Подільське відділення ІМФЕ ім.М.Рильського НАН України) за участю груп факультету початкового навчання, дошкільного виховання та факультету мистецтв.
Вельмиповажне журі (Шоробура І.М., Плахтій В.І., Сівак Н.А., Війтова Л.) було приємно здивоване великим та оригінальним асортиментом страв, які ще й досі побутують у нас на Поділлі: коровай, хліб, калита і паляниця, марципани, вареники з вишнями, капустою, картоплею і маком, пиріжки і малай, мамалига і пундики, сало і ковбаси, кисіль і узвар, борщик, безліч сортів печива, струдлі, млинці, оладки, нудлики, бабка, печені яблука, картопля з часничком, грибочками… Ммм… Усього й не перелічиш! Смакота. Кому сподобалася страва – будь ласка: рецепт.
Купуй – скільки хочеш. І все свіженьке, натуральне, без ГМО і консервантів ;) Та й продавали смакоту зі щирими усмішками дівчата та хлопці – представники "малого бізнесу", молодята тощо.
"Оце б так щодня!" – мрійливо ділилися враженнями студенти. Підтримати ярмаркуючих прийшли декани, викладачі, куратори, хор "Кадри" факультету початкового навчання.
У конкурсі оцінювались смакові якості українських страв, оригінальність асортименту та презентації. Таким чином було визначено переможців , а саме:
І місце – ПН 16
ІІ місце – ПН 35 та ДВ 32
ІІІ місце – ХМ -41
Щиро вітаємо переможців та зичимо радості у студентському житті, мудрості у справах, творчої наснаги у майбутній педагогічній праці.